Orkdal kommune vurderer å flytte deler av sin virksomhet inn i første etasje av «gammelbanken». Andre etasje er allerede utleid.

Byggmester og takstmann Knut Sagberg kjøpte i fjor høst Orkdal sparebanks tidligere bygg for 14 millioner.

Intensjonen hans var å leie ut bygget, som har næringslokaler i to etasjer samt kjeller. Det er også en leilighet i bygget.

Flere alternativer

Både leiligheten og andre etasje er allerede utleid. Det er Euroskolen som har inngått en langsiktig leieavtale for lokalene i andre etasje. Euroskolen er en aktør som arbeider for å få folk ut i arbeidslivet.

– Vi jobber med ulike alternativer når det gjelder første etasje, forteller Knut Sagberg.

Både Næringshagen i orkdalsregionen og Orkdal kommune er blant de aktuelle leietakerne.

Har fått tilbud

Nils Arne Sletvold, som er teknisk sjef i Orkdal kommune, bekrefter at det er aktuelt med en leieavtale.

Dialogen mellom Sagberg og kommunen oppsto tidlig i 2016, men har ligget død en periode, før den ble gjenopptatt for et par uker siden.

Kommunen har nylig vært på befaring i lokalene, og 17. mai sendte Sagberg et skriftlig tilbud til Orkdal kommune. Dersom kommunen sier ja, vil det bety at de må ut med en årlig leie på nesten 750 000 kroner. I leia inngår det også tilgang til fellesrom i kjeller samt kantine i andre etasje.

Helsestasjonen

Det er de bygningsmessige problemene ved helsestasjonen på Orkanger som er bakgrunnen for at Orkdal kommune vurderer å leie lokaler utenfor rådhuset.

Bedriftshelsetjenesten har avdekket CO2-nivåer langt over det anbefalte, og den dårlige luftkvaliteten har gått utover helsen til ansatte.

ST skrev i går om strakstiltak som er eller vil bli iverksatt, men på sikt er det behov for mer omfattende endringer; enten en totalrenovering av dagens bygg eller en flytting.

Inn på rådhuset

På sikt er det meningen at helsestasjonen skal inn i det planlagte folkehelsesenteret, men dette ligger flere år fram i tid.

Sletvold presiserer at det ikke er snakk om å flytte helsestasjonen inn i de tidligere banklokalene, men at det kan være aktuelt for helsestasjonen å få lokaler inne på selve rådhuset. Om det skjer, vil man ha behov for plass til dem som må gi slipp på lokalene sine til fordel for helsestasjonen.

– Men dette er bare ett av flere alternativer, og ingenting er bestemt, understreker Sletvold.

Flere aktuelle

Kommunen vurderer også andre lokaler. Blant disse er et annet bygg som tidligere har huset en bank, nemlig Fokus bank.

Tidligere i år flyttet Nav forvaltning ut av bygget, og Sletvold bekrefter at det er en dialog med eierne av bygget.

– Vi vil ta en beslutning om dette så snart som mulig, sier Sletvold.

Dersom det blir aktuelt å inngå en leieavtale, må den behandles politisk.