Sykkelklubben Queens of fucking everything vekket begeistring da de deltok under lørdagens sykkelritt på Frøya. Jentene vakte oppsikt og fikk oppslag i begge lokalavisene på øya, noe de vet å sette pris på.

– Det var kjempeartig, sier leder for klubben, Hanne Gilde.

Sol og orkan vind

Søndag formiddag er hun og de andre jentene på (gå)tur opp til Fuggelheia på Hitra, etter å ha ligget på campingplass og feiret vel overstått sykkelritt i går kveld. Gilde kan rapportere om et sykkelløp i fint, men vindfullt vær.

– Det var helt herlig. Knallblå himmel, skikkelig sol og orkan vind. Kjempetungt, men alle kom i mål, sier hun.

Totalt var de ti syklister som deltok, åtte i mosjonsklassen og to i konkurranseklasse.

– Det er sånn vi er, noen er topptrente, mens en hadde turen som sin andre sykkeltur i år. Stor variasjon, sier Hanne Gilde.

Folkeliv

Selv stilte hun i terrengklassen, mens Wenche Husby stilte i racerklassen. Men tider og plasseringer har ikke Gilde tenkt særlig over.

– Nei, vi vet ikke, vi var bare så glade og opprømte over å komme i mål. Men det ble ikke pallplass, det vet jeg, sier hun og ler.

– Det er mer livet rundt som betyr noe. Arrangørene er så flinke, de skaper liv både før og etter rittet.

Innsamling til barn på sykehus

Til lokalavisa Hitra-Frøya forteller Hanne Gilde om hvordan datteren for to år siden ble rammet av en alvorlig hjertesykdom og hvordan syklingen hjelper henne å takle hverdagen. Under Tour de Frøya stilte klubben med egen stand der de solgte effekter til inntekt for foreningen Sykehusbarn.

– Da vi først begynte å delta på ritt for et par år siden fant ut at vi også kunne ta en innsamlingsaksjon, og på den måten sykle for en god sak. Vi selger lagtrøyer, treningstrøyer og drikkeflasker. Tour de Frøya donerte dessuten 1000 kroner siden ingen vant premien på qiuzen., sier Gilde glad.

Hvor mye inntekter lørdagens ritt ga til innsamlingsaksjonen vet ikke Gilde ennå, men til nå har sykkelklubben samlet inn over 60.000 kroner.

– På den måten sykler vi for en god sak, sier Gilde.