Den store kveita ble tatt på stang og veide 105 kg. Den målte to meter og åtte centimeter.

– Det er den største fisken jeg har fått på stang. Det var vanvittig artig å ha på, fisken er sjefen og jeg var stiv og støl et par dager etter. Det var tungt, men verdt det så det holder. Jeg lever lenge på denne, sier John Eide.

Melhusingen har hytte på Våberg ved Kongensvoll. Den ivrige hobbyfiskeren hadde vært ute på sjøen noen timer, og i båten var det mye sei. Eide tenkte seg hjem for å lage middag.

– Jeg hadde fisket småsei, og hadde egentlig avsluttet for dagen. Jeg skulle hjem å lage mat. Men jeg fant ut at jeg måtte prøve på en av mine favorittplasser, sier Eide, som ofte fisker etter kveite.

Alene

Det tok ikke lang tid før fisken var på kroken. Snøret på snellen gikk ut 200 meter, og han skjønte at noe stort var på gang.

– Den trakk 150 meter fra snellen minst 10-12 ganger. Men jeg hadde 600 meter på snellen, så jeg hadde kontroll.

Eide satt alene i båten, og den drev frem og tilbake mot land og mot Trondheimsleia.

– Jeg måtte konsentrere meg om å styre båten, samtidig som jeg fisket. Etter to timer fikk jeg kveiten opp i overflaten, men den bare så på meg og gikk ned igjen.

Eide var nesten utmattet da han så naboen komme hjem fra jobb. Da ringte han etter hjelp, og naboen kom sammen med en kompis.

– Jeg var relativt svett i panneluggen. Det er ikke så enkelt å styre båten samtidig som fisken drar. Jeg syntes det var kjempeartig de to første timene, men den siste timen var det bare kaos.

Solgt

Da hjelpen kom, fikk de fisken opp til båten. Først knakk kleppen, før de fant en harpun i båten. Fisken ble deretter festet i båtripen og dratt inn til land.

– Planen var å ta den opp for å se på den, og så sette den ut igjen. Men den hadde slukt alt av angler, så jeg måtte ta den, sier Eide.

Han har ikke stor nok fryser til å ta vare på så mye fisk, så den ble solgt til en restaurant på Hitra.

– Det er litt mye å ha så mye kveite i fryseren, og jeg hadde nok spist meg lei. De er bedre de på rundt 20-30 kg.