Mina Fjeld Kvernvik har brukt et halvår bare på å redigere filmen som blir vist i 3 minutt og 6 sekund under UKM-festivalen i helga.

– Den er nesten som barnet mitt, sier 17-åringen fra Orkanger.

Filmen som hun gikk videre med til fylkesmønstringa i år og senere til UKM-festivalen (tidligere landsmønstringa), er satt sammen av 2000-3000 stillbilder og 200 effekter.

Vises på NOVA

Mina har tatt egne bilder som hun har redigert og satt sammen til filmen Extraordinary som er blant de utvalgte ved UKM-festivalen.

Lørdag morgen klokka 9 vises filmen på NOVA i Trondheim, og det er en spent Mina som sitter i salen.

– Det er alltid noe som kunne vært gjort bedre eller annerledes. Men filmen er sendt, og det er for seint å gjøre noe med det, sier Mina og forteller at hun har sluttet å telle hvor mange timer hun har brukt på filmen.

Ensom jobb

Det er blitt mange timer foran PC-en og påfølgende våkenetter. Hun er ellers kjæresten sin evig takknemlig for at han har kjørt henne rundt i Trondheim slik at hun kunne ta alle de bildene hun ønsket av graffitien i byen. Hun har stått helt alene for idé, foto, valg av musikk og animasjon og redigering.

– Jeg har fått litt hjelp, som at en kamerat av meg i Sverige spilt piano og sendt meg klipp, sier hun.

Levende graffiti

Opprinnelig var planen hennes å lage en film som var så sær at den ikke ga dommerne noe annet valg enn å sende den videre. I ettertid ser hun at den ikke ble så sær.

– Jeg er glad i farger, derfor inneholder den mye farger. Budskapet generelt er at det er mye levende i graffiti, sier hun.

Gråt av glede

Også i fjor deltok hun med film i kulturmønstringa. Da var budskapet forurensning. Derfor var skuffelsen hennes stor da den ikke gikk videre. Hun innrømmer at hun gråt av glede da årets film ble sendt videre til UKM-festivalen.

Neste år har hun planer om å ta en helt ut ettersom det blir hennes siste år med ungdommens kulturmønstring.

Urban Exploring

Til høsten begynner Mina Fjeld Kvernvik i andre klasse ved medielinja ved Meldal videregående skole. Målet er å bli mediegrafiker.

Men først så gleder hun seg til å dra på såkalt Urban Exploring til Luster Sanatorium i sommer for å ta bilder av gamle ting og gammel historie. Fotoapparatet er hennes viktigste turkamerat på denne turen.

Les mer om Mina Fjeld Kvernvik i ST på papir fredag 24. juni.