Smakfulle og søte jordbær fra Lensvik i Agdenes er et sikkert sommertegn i Trøndelag, og aldri før har den røde fristelsen vært moden så tidlig.

Det har vært en god vinter og vår for jordbærprodusenten, Landrø i Lensvik, og Kay Landrø solgte de første kassene på torget på Orkanger denne helga.

– Det var veldig trivelig på Orkanger i helga. Det var liv og røre i gatene, og folk ble glade for å se oss, og det er veldig koselig, forteller Kay Landrø.

Optimistiske til årets sesong

Kay og Lars Arne Landrø forteller at sesongen ikke er i gang for fullt, men at det ser lovende ut. De forteller at de er optimistiske til årets jordbærsesong. I fjor hadde de en treg start på sesongen, og de opplevde at den ikke var moden før folk var ferdig med ferien. Det er ikke tilfellet i år.

– Det har vært litt for tørt i det siste, og det kan jo påvirke modningen av bæra. Det var noen perioder med kulde og lite snø i vinter, men åkeren har vært dekt med duker så det har berga bra. I år har vi et perfekt utgangspunkt, forteller Kay Landrø.

Hun sier at de alltid har tro på en god jordbærsesong til det motsatte eventuelt er bevist.

Strengere regler

Nå jobber de på spreng for å gjøre klar til sesongen starter for fullt i juli, og de første bærplukkerne har allerede ankommet gården.

– Det vil til sammen komme rundt 20 plukkere, forteller Lars Arne Landrø.

UDI har strammet inn på reglene for bærplukkere som har ført til at de har sett seg nødt til å kutte ned på produksjonen med en tredjedel. Det setter likevel ikke en stopper for jordbærproduksjonen til Landrø. I år prøver de ut en ny sort som heter Sonata i tillegg til den faste sortene Corona, Zefyr og Frida.

– Det blir store røde og søte bær i år også. Vi er selvfølgelig avhengig av vær og vind, men vi er optimistiske, sier Lars Arne Landrø.

Klar for Kibneb

Landrø forteller at de aldri har hatt moden jordbær så tidlig før, og får de bær til mange nok kurver så blir det Lensvikbær på Kibnebfestivalen som braker løs i Agdenes på torsdag. Kay Landrø sier at det da vil bli levert jordbær til åpningen av kunstutstillingen i kraftstasjonen ved Ingdalsfossen på torsdag.