ORKDAL: Shawcor, tidligere Bredero Shaw Norway AS, er tildelt en kontrakt verdt mellom 70 og 80 millioner kroner av Technip Norge AS.

– Vi er veldig godt fornøyd, det er dette vi lever av, sier Snorre Lillesand, leder for forretningsutvikling i bedriften.

Gjøres på Orkanger

Kontrakten er en totalleveranse av linepipe coating og feltskjøter for Statoils Marine Wave 1 feltutbygginger, som omfatter prosjektene Johan Sverdrup Vanninjeksjonsledning og Oseberg Vestflanken 2 produksjons- og gassinjeksjonsledninger.

Jobben, som skal utføres på Orkanger, omfatter coating av ca 45 kilometer rørledninger. Dette skal utføres i tidsrommet januar til april neste år. Fabrikkeringen og offshore-installasjon av rørledningen vil utføres fra Technips spolebase på Orkanger. Installasjonene skjer i løpet av neste år.

Shawcor har i dag 170 faste ansatte. Deler av denne arbeidsstokken vil bli sysselsatt på denne kontrakten i produksjonsfasen.

Kraftig redusert

Kontrakten er kjærkommen i ei tid der bransjen ofte får krisestempel på seg.

– Jeg vil si vi har vært både dyktige og heldige med å få de kontraktene vi kjemper om. I dette tilfellet konkurrerte vi mot aktører både på kontinentet og England, sier Lillesand.

Likevel legger han ikke skjul på at også Shawcor har merket tøffere tider.

– For bare et års tid siden var vi 320 ansatte. Nå er det en kontinuerlig vurdering om vi må permittere ansatte. I dag er noen få ute i permittering, sier han.

På hugget

Shawcor er en prosjektbedrift som ikke produserer for lager.

– Derfor er vi avhengig av kontinuitet i ordretilgangen, og det er viktig at vi hele tida er på hugget for å sikre oss kontrakter, sier Lillesand.