– Vi har ikke matsvinn lenger, sier en svært fornøyd daglig leder hos Kaos på Amfi-senteret på Orkanger, Stein Dyrseth.

I februar ble spisestedet det første i MIdt-Norge som tok i bruk en app for å redusere matsvinn.

I Norge kastes det over 360 000 tonn god og spiselig mat hvert år. Det er både synd for miljøet, økonomien og samvittigheten. Nå har appen «Too good to go» gitt folk mulighet til å kjøpe helt topp mat, som ellers ville bli kastet.

Enkelt og greit

– Vi fattet tidlig interesse for appen, som gir spisesteder en enkel måte å tilby dagens overskuddsmat. Brukerne bestiller og betaler via appen, eller nettsiden - og henter hos oss før vi stenger, forteller Dyrseth.

Hos Kaos fylles 5 poser hver dag med overskuddsmat. Innholdet varierer selvsagt fra dag til dag, men kunden får alltid mye for pengene. En pose koster 39 kroner. Av dette betaler Kaos et beløp til apputvikleren, mens resten tilfaller spisestedet.

Moralsk riktig

– Det gir oss et økonomisk bidrag som er med og dekker råvarekostnaden, men for vår del handler det primært om at vi ikke liker å kaste god mat. I tillegg er det også med å oppdra oss som jobber her. Vi ønsker å være miljøbevisste og har tro på en grønnere framtid. For oss handler det mye om det moralske aspektet, sier Stein Dyrseth.

Kaos på Orkanger var det første spisestedet i Midt-Norge som innførte muligheten. Et raskt søk på appen viser at en rekke aktører i landsdelen og landet for øvrig nå har hengt seg på.