Tordis Asbøll er butikkmedarbeider på Evidensia Orkdal dyresenter og forteller at det i år har vært få henvendelser for å avlive katter før ferieturen. En av årsakene sier hun er at de har blitt veldig strenge på dette området, og avliver ikke friske katter uten videre.

– Vi oppfordrer katteeiere til å omplassere kattene sine om de ikke har mulighet til å ha dem lenger, sier Asbøll.

Asbøll forteller at de ikke har hatt et eneste tilfelle i år hvor folk vil avlive katten sin på grunn av en ferietur.

Potespor i hjertet

Tina Strandheim driver Potespor i hjertet i Hemne, arbeider med nødhjelp, rehabilitering og omplassering av hjemløse, utfordrende og sviktede katter. Hun forteller at sommeren ikke er den største adopsjonssesongen. Til vanlig har hun mellom 15 og 20 katter på mottaket sitt, men nå har hun 30.

Strandheim forteller at hun opplever at folk i liten grad dumper kattene sine på bygda. Hun får inn noen bekymringsmeldinger, men det går som regel ikke ut på at folk har forlatt kattene sine for å dra på ferie.

– I går var det faktisk noen som ringte meg om en ganske ille sak. Da var det noen som hadde reist fra kattene sine på Hitra. Hvor kattene har ynglet og det har etter hvert blitt veldig mange katter, forteller hun.

Potespor i hjertet har inntaksstopp om sommeren, men Strandheim gjør det hun kan for å hjelpe til med råd og veiledning.