Det sier Eileen Brandsegg, som er daglig leder hos Bylivsutvikling – et firma som hjelper kommuner med å finne ut hvordan man kan skape mer liv og aktivitet på tettstedene sine.

Torsdag morgen kommer hun til Hemne, der hun skal delta i formannskapet, som skal behandle områdeplanen for Kyrksæterøra.

– Vakkert

Eileen Brandsegg har veldig mye pent å si om Hemne og Kyrksæterøra. Hun trekker fram Rovatnet, elva og havet, og et sentrum som skiller seg veldig ut:

– Sentrum er veldig unikt. Jeg tror ikke det er andre steder i fylket som har denne hvite, lave trehusbebyggelsen; som et sørlandssentrum. Det er vakkert og forholdsvis godt vedlikeholdt, sier hun.

Stille

Men ikke alt er fryd og gammen.

– Jeg var på Kyrksæterøra i forrige uke, og oppholdt meg i sentrum i flere timer. Det var veldig stille. Kyrksæterøra er som en honningkrukke som biene blir trukket til. Men lokket er ikke helt åpent, sier hun og trekker fram de mange kvalitetene Hemne har.

Finnes medisin

– Det er litt lukket og skjult. Om man skulle vurdere å flytte dit og går på nettet for å sjekke, så finner man ikke så veldig mye. Det er så mye kvalitet og engasjement, men det vises ikke. Det virker nesten litt dødt, sier Brandsegg som mener det finnes «medisin» som kan få tettstedet til å blomstre.

I torsdagens møte vil hun gå nærmere inn på hva resepten på mer aktivitet vil inneholde.