Bolt veier bare 6,5 kilo, men i likhet med sin navnebror, er hunden Bolt en kraftkar som trekker 176 kilo; 27 ganger sin egen vekt. I helga konkurrerer han i NM i weightpull i Arendal.

Bolt er en blanding av kinesisk nakenhund og dvergpinscher. Kinesisk nakenhund er en rolig og harmonisk hund, mens dvergpinscheren er aktiv og full av energi. I Bolts tilfelle har det resultert i en herlig blandingshund.

Fokusert

Eier Tina Bonnie Moen er strålende fornøyd med hvordan Bolt har utviklet seg siden hun fikk den vesle hunden i hus i februar i 2014. I starten var han litt engstelig og urolig av seg. Men etter hvert fant han sin rolle i familien og er nå en gladgutt og skikkelig arbeidskar som er fokusert på jobben han skal gjøre som er å trekke så mye han evner både når han konkurrerer i weightpull.

Fra 7 til 176 kilo

I helga drar Bolt til Arendal sammen med matmor Tina for å delta i NM i weightpull. Under kvalifiseringa til NM i Skotselv ved Drammen tidligere i sommer, konkurrerte han i klassen for minus 10 kilo. Han startet forsiktig med ei vogn på 7 kilo, og endte til slutt med å dra 176 kilo og fikk en fin tredjeplass i begge konkurranser og også totalt.

Konkurransen er basert på lagarbeid der eier bruker stemme og kroppsspråk for å få hunden til å yte maksimalt.

– Vi jobber verken med godbiter eller leking. Hunden får kun godord og ros ved hjelp av stemme og kroppsspråk, forteller Tina.

Skulle hunden gjøre en «dårlig» jobb, er det viktig å gi positive signaler og bare være glad. I weightpull er det ingen tapere eller nederlag.

– Hunden gjør så godt den kan, og det er alltid godt nok, sier Tina og roser weightpullmiljøet som godt og inkluderende.

Livsglede

Slik føler åpenbart Bolt det også, for når Tina tar fram selen for å dra til Lade i Trondheim på trening, så sitrer han av glede og spenning. Under trening og konkurranser møter han andre hunder i alle vektklasser fra de minste på minus 10 kilo til hunder som er 50 kilo pluss.

– Dette handler om livsglede for både Bolt og meg, smiler Tina, mens Bolt logrer samtykkende og fornøyd.