Torsdag 1. september mottar Orkdal brann- og redningsvesen en helt ny fremskutt enhet. Dette skjer i Oslo.

En fremskutt enhet er definert til å være en lett enhet som rykker ut i tillegg til en hovedstyrke, men som på grunn av sin plassering vil være først på skadested og dermed kan tilrettelegge, gjøre de første tiltak på skadestedet slik at hendelsesrekken forsinkes eller i beste fall stoppes helt. Dette betyr mindre konsekvenser og liv, helse, miljø og materielle verdier vil være spart.

Brannsjefen i Orkdal vil få tildelt den nye bilen av justisminister Anders Anundsen og adm. direktør Unn Dehlen i Gjensidigestiftelsen.

Det er stiftelsen som står bak «Det store brannløftet» og som bevilger 350 millioner kroner til økt brannberedskap.

12 brannbiler, 23 fremskutte enheter, en vanndykkerbil og en rekke utstyrspakker delt ut.

– I alt 251 brannvesen søkte om kjøretøy og utstyrspakker. Det betyr at ikke alle brannvesen fikk en ny brannbil. Vi håper likevel at alle ser den samlede verdien i at beredskapen er økt, og at en vil glede seg over at 36 brannvesen nå får et tiltrengt løft, sier adm. direktør Unn Dehlen i Gjensidigestiftelsen. Alle som har fått tildelt bil blir invitert til Oslo 1.september for å motta bilen, legger hun til.

I 2016 markerer Gjensidige sitt 200-årsjubileum, og som største eier i forsikringsselskapet ønsker Gjensidigestiftelsen å markere dette med en gave til det norske samfunn. Gaven er «Det store brannløftet», som er et prosjekt med ulike tiltak som på kort og lang sikt vil trygge hverdagen til befolkningen ytterligere.