I morgen kommer Rosenborg til Hemne for å spille vennskapskamp mot KIL/Hemne. Da håper vertene at det blir fotballfest, og at hemnværingene tar turen for å heie.

Ca. 100 personer i støtteapparatet skal sørge for en minnerik fotballdag som innledes med foredrag av Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun for KIL/Hemnes trenere og lagledere, og avsluttes med felles middag.

Rosenborg har ytret ønske om å spille kampen på gress, men på grunn av mye nedbør lar ikke dette seg gjøre.

-- Kampen flytttes til kunstgressbanen. Gressbanen tåler ikke så mye regn, og vi ser ikke noe annen mulighet enn å flytte til kunstgressbanen, sier Olav Magnus Stamnestrø.

Dette var helt greit for Rosenborg. For publikum blir det ikke store forandringen da banene ligger i umiddelbar nærhet av hverdandre. Fordelen med å ha kampen på kunstgressbanen er at der har tak over tribunen slik at publikum kan holde seg tørre om det skulle regne.

Det har i mange år vært nære relasjoner mellom KIL/Hemne og Rosenborg. Både det faktum at flere KIL/Hemne-spillere er blitt RBK-ere, og Rosenborg Fotballskole.

To cupkamper

Rosenborg møtte KIL/Hemne i cupen både i 1991 og 2007. I 91 vant Rosenborg 5-0, og da spilte Kåre Ingebrigtsen (han scoret også ett) for Rosenborg, mens Erik Hoftun spilte for KIL/Hemne. Dette er så langt tilbake at Pål André Helland var bare ett år den gangen.

I 2007 var det nær ved at cupbomba smalt i Ånesøyan da hjemmelaget holdt til 3-3, før Rosenborg scoret seiersmålet på overtid av den andre ekstraomgangen.