Follorussen 2002 skulle være snille som en flokk med lam. Terrordagen var fjernet, og det var ingen terrorsjef. I stedet skulle russen med jevne og ujevne mellomrom ha russe-show og andre sosiale tiltak på skolen.

Deriblant fikk første- og andreklassingene et forrykende moteshow, hvor russen viste påfølgende års «kolleksjon» av russeklær. De hadde til og med catwalk, pyntet med fargesprakende ballonger. Og fjerningen av terror ble demonstrert ved at de ikke sprengte en eneste ballong. I stedet ble bortimot 100 ballonger fraktet til Rianmyra barnehage, som fikk dem i gave.

Vi ønsker å markere oss positivt, og vi følger derfor oppfordringa fra skoleledelsen om å kutte ut terrordagen. Derfor har vi heller ingen terrorsjef, sa markeringssjef Siri Sølberg Heli.

Krevde erstatning

Terrordag ledet av en terrorsjef var i flere år en tradisjon på skolen, med vekslende hell. For det som egentlig skulle være uskyldig moro, gikk flere ganger over streken. Første- og andreklassinger som har vært offer, har fått ødelagt sko og klær, og i 2001 var det også tilfeller der elever som ble angrepet krevde erstatning.

Siri Sølberg Heli var også enig i at det ville være taktisk klokt å avlive terrorbegrepet med tanke på tragedien i USA samme september.

Seks førsteklassinger fra Orkanger og Storås som ST snakket med etter showet, syntes det var greit at «Follo-terroren» var historie.

Men de ville ikke skremt oss likevel. Vi har ikke gruet oss til dette skoleåret på grunn av terrordagen, var de enige om, elevene.