Marit Bodil Meistad så torsdag i forrige uke ei gaupe med en unge da hun på dagtid kjørte ned fra hjemplassen sin på gården Olstad i Børsa. Møtet fant sted på bilveien, og hun sikret bilde av sporene med en mobiltelefon.

- Det er mer gaupe rundt oss enn vi tror, sier hennes mann, Svein Olav Meistad.

For nesten nøyaktig tre år siden fikk han tatt bilde av det sky kattedyret. Om det var samme gaupe som kona nå så, er imidlertid usikkert.

- Gaupa stod den gang bak låven her og gynte på tre rådyr. Jeg forsøkte å jage den, først en gang, så en gang til, uten å lykkes. Da måtte jeg gjøre meg sint, først da forsvant den, humrer Meistad, som forteller at rovdyret ikke var redd og at han kunne bevege seg ganske nær før det luntet unna.

- Det var en opplevelse å se gaupa. Naboen så også at den hadde to unger med seg. Det sies at gaupa skyr folk. Jeg tror ikke det, men at den passer bare på at vi ikke ser den. Vi ser gaupespor rundt husene her stadig vekk, sier han.

Meistad sier også at rådyrene har kommet bort etter at gaupa inntok området rundt gården oppe på Mannsfjellet i Børsberga.

- Det er sikkert strevsomt for gaupa å finne mat til seg selv og ungene, spesielt på vinteren, sier han.