Dette stålrøret ble oppdaget i fjor høst på grensa mellom skog og fjell ved fjellet Midgarden i Snillfjord. Dette er cirka tre kilometer fra Krokstadøra sentrum. Røret ble funnet av naturfotograf og jeger John Øystein Berg cirka 400-500 meter fra fylkesvei 714, som går mellom Orkanger og Hitra.

Under fjorårets jakt hadde han ikke med seg kamaera. Da han i år var tilbake på samme plass, tok han et bilde av røret.

I mai 2010 mistet helikopter-selskapet Helitrans to stålrør på noenlunde samme plass som dette røret ble oppdaget. Stålrørene var cirka to meter lang, med en diameter på ti centimeter, og med ei anslått vekt på 20 kilo. Ikke ulikt røret som nå ble funnet.

Droppet i 2010 skjedde i forbindelse med frakting av utstyr til ei vindmålemast på fjellet.

– Vi kan aldri være hundre prosent sikker på at uønskede hendelser ikke inntreffer. Derfor unngår vi å fly over bebyggelse, sa piloten den gang.

Årsaken til at rørene falt ned, var ifølge piloten at stroppene som skal holde lasten på plass, trolig hadde forskjøvet seg og ikke strammet tilstrekkelig. Den uønskede hendelsen den gang ble ikke rapportert til verken til Luftfartstilsynet og Havarikommisjonen for transport innen fristen på 72 timer.

Spørsmålet nå er hvor dette tredje røret stammer fra?

Daniel Holden, flysjef i Helitrans, kjenner ikke til et nytt rør som er mistet. Han har sjekket internt i Helitrans og med kunden som de gjorde oppdrag for i mai 2010.

- Det ble bygget mange master i det området både da og nå, og vi kan ikke være sikre på at hverken vi har transportert det eller at det er skjedd da, sier han.

Så sier han videre: - Det er bekreftet fra saksbehandlingen i arkivet og hos vår kunde den gangen at det dreide seg om to rør, uten tvil.

Med andre ord: Så lenge det ikke kan bevises at det tredje stålrøret stammer fra et Helitrans-helikopter, akter de heller ikke å ta ansvaret for å hente det ut av skogen.

I disse dager er det stor flygeaktivitet i området, i forbindelse bygging av en ny kraftlinje. Helitrans bidrar ikke med helikopter knyttet til dette arbeidet.