- Det ligger mange arbeidstimer bak, fastslår Håvard Olsen og Bjørn Steinar Kirkholt to døgn før O75 Bar & Lounge åpnes for publikum.

Fredag kveld kan de aller første gjestene stige over en rød løper og inn i lokalet til den tidligere malerforretningen i Orkanger sentrum.

- Det blir fullt hus denne kvelden, smiler de og forteller blant annet om oppsatte maxitaxier fra Meldal.

Det nye utestedet, som skal ha åpent torsdag (tidligere stengetid), fredag og lørdag, har aldersgrense 23 år. Og dresskoden er slik at man skal ha tatt innover seg at man skal ut på byen. Slitte joggesko, utvasket joggebukse og hettegenser betyr stopp i inngangsdøra.

- Vi sikter oss inn mot et publikum som har vært ute før, og som verdsetter et mer utvidet barkart sammenlignet med det en 19-åring gjør, sier Kirkholt.

Roger Næss er hentet inn som baransvarlig. Han har bakgrunn fra blant annet Losby gods og høyfjellshotell på Geilo.

- Han er veldig kunnskapsrik, og har blandet de fleste drinker før, for å si det sånn, fastslår eierne av utestedet, som er stolt over barkartet som tilbys gjestene.

Og for å ta det med en gang: O75 er ikke en restaurant. Det er ikke kokker her.

- Men man kan bestille enkle småretter som demper rumlinga i magen, forteller Olsen og Kirkholt.

Lokalet på cirka 160 kvadrat er stilfullt innredet. Her er det plass til drøyt 100 gjester. Konseptet er at her skal det være mulig å prate med sidemannen, med fin bakgrunnsmusikk fra høyttalerne.

- Man trenger ikke nødvendigvis å planlegge en helaften for å komme hit. Kanskje tar du et par øl og drar hjem. Og ved at vi åpner utestedet ved barne-tv-tid, håper vi å skolere orkdalingene til å komme ut tidligere enn ved midnatt, poengterer Kirkholt.

- Er det marked for et slikt utested?

- Definitivt! Vi mener timinga er god. Det er storstilt boligbygging i sentrum (fortetting) her, Orkdal blir regionsenter for ny storkommune, og Orkanger er blitt by. O75 Bar & Lounge er på rett plass til rett tid! Nå må innbyggerne kjenne sin besøkelsestid, svarer de.

Håvard Olsen (t.v.) og Bjørn Steinar Kirkholt tror det blir fullt hus i helga.
Det blir sitteplasser ut mot vinduet som vender mot hovedgata.