Store nedbørsmengder skapte sist helg trøbbel for dette bruprosjektet på Krokstadøra i Snillfjord. Enorme mengder vann i elva førte til at forskalingsstilasene raste sammen enkelte steder. Anleggsveien over elva ble også ødelagt.

Jostein Karlsen i Statens vegvesen, byggeleder ved prosjektet, sier at ødeleggelsene på ingen måte er noen katastrofe. Men det vil ta tid å reparere skadene, og det igjen medfører relativt store kostnader.

- Repareringsarbeidet er i gang, det vil ta opp mot to uker. Entreprenørene plukke rned halve stillaset, justerer grunnen og setter det opp igjen, forklarer han.

- Hvilke kostnader er knyttet til dette?

- Det er vanskelig å si, men det er ingen tvil at de tkoster å ha folk i arbeid over i et par uker. Dette er imidlertid en forsikringssak, poengterer han.

- Men vi snakker både titusenerer og hundre tusenerer her?

- Ja, vi gjør nok det, sier han uten å utdype det mer.

Uansett: Denne brua er ikke en del av nye fylkesvei 714, som er i ferd med å bygges i området. Sånn sett blir ikke "Lakseveien" forsinket på grunn av vannødeleggelsene.

- Brua her har ingen betydning for fylkesvei 714. Bygginga av brua er kun forberedende arbeid. Den skal brukes først om tre-fire år, sier Karlsen.

Fra nye fylkesvei 714 skal det være en avkjørsel til Krokstadøra (veien går gjennom sentrum i dag). Denne veien skal gå over brua og inn til tettstedet.

- Hvordan gikk det med anleggsveien som også ble ødelagt?

- Den ble reparert på en halv dag, svarer han.

Akkurat nå jobber arbeidslaget med en parsell fra Snildalsseter gjennom Snildalen. Det er en strekning på 3,5 kilometer. Denne parsellen vil redusere fylkesvei 714 med cirka én kilometer sammenlignet med dagens vei. I tillegg blir kjørekomforten ifølge byggelederen en helt annen.

Søndag morgen så det slik ut rundt bruprosjektet på Krokstadøra i Snillfjrd. Foto: John Øystein Berg Foto: John Øystein Berg