Fredag kveld og store deler av lørdag arrangerer Orkla fjellsportklubb NM i tauklatring i Klatrehallen i Idrettsparken på Orkanger. Mesterskapet sendes også på tv, nærmere bestemt på TV2 Sumo.

HER KAN DU SE SENDINGA PÅ TV2 SUMO

Bakgrunnen er følgende: Nylig ble det arrangert NM i buldring (klatring uten tau) i Trondheim, og i den forbindelse var TV2 innom for å sende fra arrangementet på den ene sumokanalen sin. Interessen for mesterskapet var stort og hele 45 000 valgte å følge det på sumokanalen. Da bestemte kanalen seg for å ta turen til Orkanger i helga, for å sende fra klatre-NM der også.

- Det er jo veldig artig for oss. Jobben med å legge til rette for streamingen blir litt større enn ventet, nå som TV2 er inne i bildet, men det skal nok gå bra. Vi må rydde litt mer plass til produksjonsteamet som kommer, Lavrans Skuterud i fjellsportklubben til ST nylig.

Arrangøren anslår at de har en publikumskapasitet på rundt 400 tilskuere i hallen.

Seks utøvere fra Orkla fjellsportklubb deltar i helga i norgesmesterskapet: Bastian Heggset (14) fra Fannrem, Victor Solem (14) fra Børsa/Hoston og Sander Grøvik (13) fra Viggja, Isak Selbekk (15) fra Lensvik, Lisa Rotten Eide (18) fra Fannrem og Petter Myklebust (26) fra Orkanger.

De eldste klassene har kvalifisering på fredag og finaler dagen etter.

Mesterskapetet vil samle noen av Norges beste og ikke minst Europas beste klatrere. Det vil være skyhøyt nivå på enkelte av deltakerne. Blant disse er Magnus Midtbø og Tina Johnsen Hafsaas.