Skal stoppe ut gaupa han skjøt i Agdenes

Denne hanngaupa ble søndag morgen i 05.30-tida skutt i Ingdalen i Agdenes. Foto: Privat

Nyheter

Tidlig søndag morgen ble en liten hanngaupe skutt i Ingdalen i Agdenes kommune. Den erfarne jegeren som felte rovdyret, ønsker å være anonym. Men blinkskuddet skjedde på 40 meters hold, fra husveggen hans.

- Jeg har et reveåte bestående av trafikkdrept hjort liggende her. Det er fjerde gangen jeg ser gaupe der nede, men det var først nå jeg hadde kvote, forteller han.

Gaupejakta i Midt-Norge startet 1. februar. Totalt var det en kvote på to dyr. De ble skutt den første dagen i Gauldal-området. Fredag 10. mars ble det tildelt ei ekstra gaupe, men den ble skutt dagen etter i nærheten av Rennebu. Og sist fredag kom ytterligere tre gauper på kvoten.

- Det var den ene her jeg skjøt, forteller jegeren.

Han har vært mye ute i marka gjennom livet, men aldri sett gaupe før 16. desember i fjor, og det var på sin egen åteplass.

- Gaupa er sky, det er det ingen tvil om. Det er også artig å se at de kommer én og én ned til åteplassen, aldri alle tre samtidig, forteller han.

- Hva skjer med den døde gaupa?

- På kvotejakt sånn som nå, er det jegeren som beholder dyret. Jeg har frosset ned gaupa for å ta vare på den. Planen er å stoppe den ut etter hvert. Jeg rekner ikke med å skyte flere gauper i mitt liv, sier han. 

De to siste gaupene i den siste utvidede jaktkvoten ble også felt sist helg; ei i Holtålen på lørdag og ei på Storås på søndag.