Torsdag 1. juni inviterer Orkla Industrimuseum og Thamshavnbanens Venner til sesongåpning på Thamshavnbanen. Det blir togtur, underholdning, servering og godt vær, opplyser industrimuseet i ei pressemelding.

Industrimuseet og Venneforeninga ønsker å få til et årlig arrangement som markerer sesongstarten.

- Med starten i fjor som grunnlag, er arrangementet litt utvidet i år og vi håper det kommer mye folk sier Inge Helgeton og John Arnt Holmen, som sammen planlegger arrangementet.

Thamshavnbanens Venner står for servering på Løkken stasjon og Svorkmo 4H selger kaffe og vafler på Svorkmo stasjon. Arrangementet starter ved barne-tv-tid, og det blir togtur for de som vil en halvtime senere fra Løkken Verk til Svorkmo og retur.

Både Løkken musikkorps og Bergmannsteateret underholder på Løkken og Svorkmo stasjoner. I tillegg er det invitert sjåfører med veteranbiler som viser fram klenodier sammen med museumstoget.

– Artig om folk kan stille opp med historiske kostymer på sesongåpnings, sier Inge Helgeton, leder i Thamshavnbanens Venner som skal stå for åpninga av årets togsesong på Thamshavnbanen.

På Løkken stasjon blir det utstilt en del av materiellet som skal gå ved museumsjernbanen i sommer, og i toget går det vogner fra 1908 trukket av lokomotiv fra 1950.

Veteranbiler og veterantog på Løkken stasjon under fjorårets markering. (Foto: Stine Aasløkk / Orkla Industrimuseum)