Det ble, for å si det enkelt, for mye dynamitt til for lite fjell. Smellet kunne høres over hele Krokstadøra like etter klokka 14.00 torsdag 20. juli for 17 år siden. På campingplassen trodde turistene at hele Snillfjord Alders- og sykehjem (SAS) gikk i lufta.

Det kraftige trykket slo hull på garasjeveggen, og bilen som sto inni der (og tilhørte SAS), fikk noen mindre karosseriskader. Men, ingenting så ille at det ikke er godt for noe. Bak bilen sto nemlig det splitter nye strømaggregatet til alders- og sykeheimen, til flere hundre tusen kroner, og det ble dermed reddet.

Det skal også nevnes at uken før ble det gjort et mislykket forsøk på å sprenge vekk fjellet. Den gang var ladningen for svak. Entreprenøren har påtatt seg å utbedre skadene på garasjen, samt å koste reparasjon av bilen.

– Ser alvorlig på saken

Til alt hell kom ingen personer til skade under uhellet. Likevel så Snillfjord kommune, som var byggherre, alvorlig på saken.

– Vi skal granske saken internt i et møte med entreprenøren, men siden det heldigvis ikke oppsto personskader, betrakter vi ikke dette som en hastesak. Vi venter nå til etter ferien, til våre egne fagfolk er tilbake. Det vil forut for denne interne granskinga heller ikke være aktuelt å varlse politiet om episoden, sa rådmann Ruth Astrid Eng Mule i Snillfjord.

Bare en liten jobb

Eng Mule fortalte videre at dette var en relativt liten jobb, der kommunen selv hadde handtert anbudsrunden. Vanligvis, og på større oppdrag, benyttet kommunen seg av konsulentfirma når entreprenører skulle velges.

Hun fortalte videre at Snillfjord kommune ikke hadde noen som helst grunn til å tro at entreprenøren ikke hadde nødvendig sertifisering til å utføre denne typen spregningsjobb.

Daglig leder i entreprenørfirmaet var ikke tilgjengelig for å kommentere saken.