Det er nemlig bare frisørene hos Kløppern som tukter kvervilene til Inger, hevder hun.

I dag er derimot sjefsklipperen og innehaveren av frisørsalongen, Elin Viken, borte, men de to andre frisørene, Eva Haugen og Kristine Wiklund Slupphaug, duger like godt, ifølge paret fra Eidsvoll.

Tukter kvervilene

Det er tre år siden de oppdaget frisørsalongen i hjertet av Orkanger sentrum.

- Da vi giftet oss for tre år siden, 26. juli i 2014, var jeg her hos Elin og ble stelt på håret, forteller Inger.

Hun ble så fornøyd både med resultatet og ikke minst behandlinga og atmosfæren på salongen, at hun ble fast kunde, selv om paret bor på Eidsvoll.

- Vi hadde det så morsomt. Det var rene sirkuset her, forteller Inger som aldri hadde opplevd maken til service og omsorg.

At de er gode til å klippe og stelle hår, kan hun underskrive på.

- Jeg har en del kverviler, og det er ingen andre enn disse damene som tukter dem, ler hun.

Riktignok reiser de ikke ens ærend fra Eidsvoll til Orkanger for å klippe seg. Men når de først er på besøk hos Per Arne sin mor på Kjøra, passer de på å bestille time hos de flinke frisørene på Kløppern.

Kjenner håret og kundene

Kristine Wiklund Slupphaug bekrefter at de har mange langveisfarende kunder; blant annet fra Hitra, Frøya, Rindal og Eide. 95 prosent av kundene er faste.

Eva Haugen har jobbet som frisør siden 1985. De siste 16 åra har hun jobbet på Kløppern hos Elin Viken. Kristine har vært på Kløppern-laget i sju år.

Begge trives de med å ha faste kunder, og mener det er viktig for å få et godt resultat.

- Vi lærer å kjenne håret og historia til håret. Vi vet hvordan det tar farge, og hvordan det oppfører seg, sier Eva.

- Når vi kjenner håret, kan vi nesten klippe i blinde, sier Kristine som tror kundene setter pris på deres mange år med erfaring.

Har med gaver

- Vi lærer så mange nye klippemetoder, men vi bruker kanskje den gode, gamle måten å klippe på. Og den funker, mener Kristine som tror mange av kundene setter pris på dette.

Klippen fungerer i alle fall perfekt på det kraftige håret til Inger, og Per Arne er også såre fornøyd. De gleder seg til orkdalsturene tre- fire ganger i året og til frisørbesøket på Orkanger.

- Da kommer de hit med blomster, sjokolade – og jordbær, ler Eva.

- Ja og så kan vi prate om alt mulig, smiler Inger som stortrives med sine trønderfrisører.

- De kommer tilbake til jul, og da har med seg julegaver til oss fra Råholt i Eidsvoll, ler Kristine som vet å sette pris på slike gode kunder.