I 1956 sto en ung orkdaling ved navn Kåre Gjønnes for presten i Orkdal kirke. Presten som konfirmerte ham, het Jostein Hatlebrekke. Veiene deres krysset nok hverandre noen ganger i løpet av 40 år, men for daværende fylkesmann Kåre Gjønnes var det nok ekstra hyggelig å treffe presten igjen under åpninga av den nye fløya ved Børsa sykehjem.

Gjønnes foretok den offisielle markeringa av sykehjemsfløyen, som var det første av tre byggetrinn ved Børsa sykehjem. Fløya betød en økning fra 36 til 53 nye senger ved sykehjemmet. I tillegg fikk flere som tidligere hadde bodd på dobbeltrom, eget enkeltrom. Utbygginga omfatter også et topp moderne vaskeri, og kostet rundt 21 millioner kroner.

Gjønnes understrekte at en slik var en gledens dag, og pekte på at det var viktig å markere plussdager i eldreomsorgen.

– Enkelte mener at kvaliteten på et samfunn kan måles etter hvordan vi tar oss av de eldre, og dette innebærer et løft for et bedre eldretilbud. Vi som får love, trenger denne eldreomsorgen selv en dag. Den nye avdelinga har fått mye fin teknikk, som kan lette det praktiske arbeidet i hverdagen. Men like viktig er tid til omsorg og varme, slik at de eldre føler seg hjemme, sa Gjønnes til ST.