Snillfjord

Vaslag Service AS på Vaslag i Snillfjord, fikk 4. oktober i år innvilget et tilskudd på vel 13 500 kroner til etablering av to ladestasjoner for elbil på sitt anlegg. Dette tilskuddet tilsvarte 25 prosent av det godkjente kostnadsoverslaget på vel 54 000 kroner.

Forskjellsbehandling

Nå har Vaslag Service klaget på vedtaket, og ber formannskapet øke tilskuddet til inntil 50 prosent av kostnaden. Formannskapet behandler saken i møte 6. desember.

Begrunnelsen for klagen er at ladestasjoner over tid vil ha en miljøgevinst i en tid hvor det satses på elbil. I tillegg viser Vaslag Service AS til at Snillfjord kommune har lagt til rette for oppføring av ladestasjon på Krokstadøra. Der var begrunnelsen å legge til rette for lokalbefolkningen og gi økt handel på butikken og kroa.

Dette bør også gjelde for Vaslag Service AS, framgår det av klagen. De påpeker at drift av bensinstasjon er veldig marginalt, og at det spesielt på vinters tid vil kunne øke handelen også på Vaslag med ladestasjoner.

Vil doble

Rådmannen peker i sitt saksframlegg på at det kan framstå konkurransevridende å gi ulik støtte til to anlegg som ligger relativt nær hverandre, og innstiller overfor politikerne til at klagen imøtekommes og at tilskuddet økes til 50 prosent av kostnadsoverslaget. Dermed blir tilskuddet på i overkant av 27 000 kroner, dersom politikerne er enig, vel å merke.

Bevilgningen vil eventuelt tas fra det kommunale næringsfondet, og tilsagnet vil stå ved lag i to år fra vedtaksdato.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300