Dermed knyttes de to grendene, Voll og Jåra, sammen igjen til stor glede for folket i de to grendene og for skole og barnehage som gjerne benytter brua for å komme seg ut i terrenget. Brua ble stengt for all trafikk i 2011.

Egen sang

Foruten unge Sivert Gunnes, som skal klippe snora, deltar ordfører Ola T. Lånke, entreprenør og ansvarlig ingeniør, grendefolk fra begge sider av brua samt elever og ansatte fra både barnehage og skole. Rektor ved Voll skole er svært glad for at brua blir åpnet igjen da skolen og barnehagen i anleggsperioden har vært avskåret fra fine turområder både til sykling, løping og gåturer. I anledning dagen har de 90 skole- og barnehageungene laget en sang.

Etter åpninga blir det fest på skolen med kaffe, kaker og is.

Elvelandet

Rennebu er for øvrig kjent for sine mange bruer som var konstruert av Sivert Gunnes. Rennebu er blitt beskrevet som «elvelandet» der folk til alle tider har pønsket ut nye måter å komme seg over på den andre siden. Sivert Gunnes hadde et godt rykte i hele fylket for sin brobyggerkunst. Han bygde åtte bruer med samme karakteristiske hengebrukonstruksjon hvor fem var i Rennebu og Meldal.

Første brua ble bygd i 1895 som et dugnadsprosjekt med en prislapp på fem tusen kroner.

Senere bygde sønnen Jacob tre bruer etter farens oppskrift; blant annet på Voll.

Åpning av brua på Voll denne uka er et tydelig signal på at folk den dag i dag har behov for å ta seg over Orkla i elvelandet Rennebu.