Den uheldige skjæra hadde kommet seg inn i Bunnpris på Orkanger gjennom de automatiske inngangsdørene cirka klokka 10.00 mandag. Etter flere forsøk på å jage den ut, var personalet på butikken fortvilt og prøvde å få hjelp, blant anna fra politiet. Til sist traff de på brannsjef Leif-Harald Bremnes og hans menn i matpausen på brannstasjonen på Orkanger.

– De var så fortvilte at vi måtte prøve å hjelpe til, sier Bremnes til ST. Etter å ha spist opp maten sin, rykka brannvesenet ut med en brannbil og en kommandobil. De væpna seg i første omgang med fuglenett og båtshaker, men trass i iherdig innsats, fikk de ikke skjæra i garnet. Den fløy av gårde og satte seg høyt oppi taket over kjølediskene. Da så brannsjef Bremnes ingen annen råd enn å kalle inn en skytekyndig brannmann med luftgevær. Politiet ble varsla og ga tillatelse.

Det var ikke mange kunder, men brannsjefen beordra evakuering av butikken mens avlivinga pågikk. Etter et par minutter, like før klokka 12.00, var det hele over både for skjæra og brannvesenet.

– Det er litt på sida av beredskapsområdet vårt. Det er ikke noe vi ønsker å holde på med, men brannvesenet må ta det andre ikke tar, sier Bremnes.

– Litt action på en mandag må vi ha, sier daglig leder på Bunnpris Orkanger, Elin Kråkvik. Både av hygieniske årsaker og av hensyn til alarmsystemene var det ingen anna råd enn at skjæra måtte bøte med livet.

Brannsjef Leif-Harald Bremnes, butikksjef Elin Kråkvik og varabrannsjef Ronny Ramsøskar kikker opp på skjæra. Foto: Jan Are Melgård
Skjæra hadde vagla seg opp helt øverst oppi taket. Foto: Jan Are Melgård
Brannsjef Leif-Harald Bremnes leder an i skjærejakta. Foto: Marte Mona
Brannvesenet rykka ut til Bunnpris. Foto: Jan Are Melgård