– Vi var her for to år siden også. Og i fjor fikk vi besøk fra Norge. Vi er blitt venner og har holdt kontakten gjennom vinteren. Nå blir vi bedre venner og blir enda bedre kjent, sier Anne-Christin Pforr.

Utvekslinga mellom Skaun og den protestantiske menigheten ved Kassel i Tyskland starta i 2002 med prest Ralf Ruckert i spissen. Den har fortsatt også etter at Ruckert har blitt sokneprest i Børsa og Skaun. Annahvert år reiser ei gruppe ungdommer fra Skaun til Tyskland, og annahvert år kommer det ungdommer fra den tyske landsbyen på besøk hit.

Liker seg

– Vi liker oss her. Vi liker både husa og folka. Det er helt annerledes stemning. Vi har også besøkt skolen (Skaun ungdomsskole), og det er veldig forskjellig fra vår skole. Det er kult å se andre kulturer, sier Anne-Christin Pforr.

De 13 ungdommene fra 13-18 år bor for det meste på flerbrukshuset på Venn, men de har også overnatta ei natt privat hos norske ungdommer. Da vi traff dem i Børsa, hadde 14-åringen Leif-Kristian Grønning tatt seg fri fra skolen for å være sammen med dem. De hadde planer både om å besøke Nidarosdomen og Pirbadet. Oppholdet i Norge har vart i 10 dager når de reiser heim igjen til helga.

Utvekslingsprosjektet støttes av EUs undomsprogram "Erasmus plus" med rundt 100 000 kroner, opplyser Ralf Ruckert.