MELDAL/HEMNE: Lunds Bakeri i Hemne tok den aller første Bergmannsprisen. Den ble utdelt under Bergmannskonferansen av konsernsjef Ståle Gjersvoll i Trønderenergi.

Bergmannsprisen er initiert av Bergmannskonferansen, og gjennomføres i samarbeid med Trønderenergi. Juryen har bestått av Ingunn Aspli (leder for Bergmannskonferansen), Ståle Gjersvold, og tidligere stortingsrepresentant og ordfører Arne L. Haugen.

Deler prisen

– Dette er en pris til de som jobber langsiktig ute i kommunene der de bor. Bergmannsprisen deles ut til en stayer i næringslivet, sa Gjersvoll.

Eierkommunene i Trønderenergi har kommet med forslag til kandidater. Disse begrunnelsene, sammen med juryens vurderinger, har ført fram til kåring av en vinner.

Prisen består av en statue laget av ekte Løkken-malm, samt 100 000 kroner. Beløpet skal deles ut til et frivillig lag/en organisasjon i prisvinnerens kommune, og brødrene Knut Harald og Øyvind Lund, som tok imot prisen, kunne onsdag fortelle at KILs skiavdeling og Allidrett i Hemne får 50 000 kroner hver.

Fyller 50

Lunds Bakeri utfører 13 årsverk, og ble etablert av Knut Harald og Øyvinds far Harald Lund i 1965. Bedriften fyller derfor 50 år neste år.

Brødrene Lund rettet en stor takk til sine foreldre og bedriftens ansatte da de tok imot prisen.

MER OM PRISEN I STs PAPIRUTGAVE TORSDAG.