Oktoberrock, som arrangeres i Folkets hus i Råbygda 1. november, vil få en økonomisk støtte på 15 000 kroner fra Orkdal kommune.

Reiste tvil

Men støtten satt langt inne, selv om kulturutvalget ei uke tidligere hadde fattet vedtak om å støtte arrangementet med tilsvarende beløp.

Det var Arbeiderpartiets Marit Mjøen som reiste tvil om det var riktig å gi økonomisk støtte til Oktoberrock. Hun trakk fram at Oktoberrock har hatt som praksis å fordele overskudd til lokale lag og organisasjoner, og stilte spørsmål ved om det var fornuftig bruk av kommunens penger.

Mistillit

Mjøen ønsket derfor å gi en underskuddsgaranti på 15 000 kroner i stedet for en ubetinget økonomisk støtte. Hun fikk støtte av blant andre varaordfører Oddbjørn Bang:

– Kanskje hadde det vært ryddigere å gi en underskuddsgaranti?

Men Arne Grønset (V) sto fast på at pengene burde gis som støtte:

– Det er riktig å gi denne støtten. Oktoberrock har holdt på i mange år. Jeg vil sterkt anbefale kulturutvalgets innstilling. Noe annet vil være mistillit til Oktoberrock.

Ingen fordeling

Avstemningen endte med seks stemmer for Grønsets forslag og fem for forslaget om underskuddsgaranti, fremmet av Mjøen.

Det formannskapet ikke var klar over, var at Oktoberrock har gått bort fra ordningen med å dele ut overskudd til lokale lag og organisasjoner. Dermed ville bunnen ha falt ut av begrunnelsen for Mjøens forslag.