Fredag 26. september går årets arrangement av stabelen i Meldal samfunnshus, med spente barn og unge som skal få sin scenetid.

Helt siden 1998 har Løkken musikkorps arrangert Småstjerner for unge, håpefulle i kommunen.

– Vi gleder oss til dette hvert år. Vi hadde ikke holdt på med det om vi ikke syntes det var artig. Samtidig er det et flott tilbud til ungene, sier Randi Fossmo i musikkorpset.

For alle

Påmeldingsfristen i år er 20. september, men arrangørene er ikke så nøye på det dersom noen vil melde seg på etterpå.

– Småstjerner bruker å være et av de største arrangementene i samfunnshuset. Det er unger som underholder for unger, og da er det god stemning, sier Fossmo.

– Hvorfor holder dere som korps på med dette år etter år?

– For å få unger til å bli glade i sang og musikk. Mange av dem som har deltatt gjennom årene driver med sang og musikk også som voksne.

Aldersgrensa er fra 1. klasse til 7. klasse. Men det ikke noe problem å melde seg på om man er fire år eller går på ungdomsskolen heller, forsikrer Fossmo.

– Utgangspunktet er at dette er for alle som vil!

Korpsrekrutter?

Sang, dans og spilling har tradisjonelt vært innslag under Småstjerner. Noen av deltakerne står helt på egne ben, mens andre går for playback og singback. Her er alt lov.

Korpset har rundt 20 medlemmer som står på for å få arrangementet vel i havn, og en god slump til korpskassa blir det i form av inngangspenger og inntekt fra matsalg.

– Får dere også rekruttering til korpset gjennom arrangementet?

– Ikke nødvendigvis, men det kan jo hende. Det kan være unger som ønsker å spille et instrument, og det vil vi jo gjerne ha i Småstjerner.