– Uansett hvor norsk jeg føler meg, vil jeg alltid føle meg mest skotsk, sier Landrø.

Hun kom til Norge i 1979, fant kjærligheten, og siden er hun blitt her.

Ville gjerne stemt

Men hun har vokst opp i Inverness, og hennes skotske hjerte banker fortsatt med stor intensitet.

Og akkurat i dag, torsdag 18. september, skulle hun svært gjerne vært hjemme i Skottland slik at hun kunne ha avgitt sin stemme i folkeavstemningen der skottene skal si ja eller nei til selvstendighet.

– Jeg skulle gjerne vært der og stemt, og jeg tror jeg ville stemt ja, sier hun.

– Hvorfor?

– Jeg føler at Skottland er et eget land. Jeg er kanskje litt naiv, men jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal kunne ha et godt samarbeid med Storbritannia selv om vi blir en selvstendig nasjon. Jeg tror mange som stemmer nei, er redd for at vi ikke vil greie det. Men allerede i dag er svært mye styrt fra Edinburgh.

Spennende

Det går mot et svært spennende valg i Skottland. Etter at neisiden har ligger i tet i lang tid, har det blitt jevnere og jevnere jo nærmere valgdagen har kommet.

Mens det tidligere har vært forsøkt skapt et bilde av selvstendighetsforkjemperne som nasjonalister, er bildet blitt langt mer nyansert nå mot slutten av valgkampen. Tilhengerne av et fritt og selvstendig Skottland finnes i alle samfunnslag og politiske avskygninger, og stadig flere på den politiske venstresiden har sett at de får for lite gjennomslag ved at de styres fra London.

Én ting er i alle fall sikkert:

– Skottene er veldig stolte av landet sitt, sier Kay Landrø.

Det kan bli utslagsgivende for dagens folkeavstemning i Skottland.