Bente Fremo har fått medhold fra Skaun kommune i kravet sitt om at stengslene grunneier Harald Vik har satt opp for å hindre ferdsel med hest langs Kjølvassvegen, må fjernes.

Krever hestestengsler fjerna

– Jeg synes selvfølgelig at det er positivt og håper vi kan få til gode løsninger. Kommunen har også sendt ut forslag til avtaler mellom partene, grunneiere og veglag. Det vil vi se nærmere på og jeg håper å få til en langvarig god løsning, sier Bente Fremo.

Hun driver firmaet Hestebente på Stavholt i Buvika.

– Hva betyr det i praksis for deg at stengslene må fjernes?

– Det det betyr, som jeg er veldig glad for, at vi får en plass å ri før vinteren som er borte fra biler og blankis.

– Gjelder det bare Kjølvassvegen eller også stier og veger i utmarka?

– Det må vi se nærmere på. Jeg skal ha møte med veglaget og se hva som er lurt og ikke, sier Fremo.

Men om hun her glad for at hun har fått medhold fra kommunen, innrømmer Fremo at hun kunne gjort ting annerledes da hun flytta inn på gården og begynte å ri i marka. Det har blitt mange konflikter med naboene.

– Jeg har lært av dette. Det er ting som skulle vært gjort annerledes.

– Hva da?

– Jeg skulle ha snakka med grunneierne i forkant, sier Fremo.

Hun ønsker også å poengtere følgende:

– Det er mange meninger om at jeg driver med kommersiell ridning i skogen. Det gjør jeg ikke. Jeg leier ut stallplass til voksne damer med firhjulstrekker, og de rir. De får føringer fra meg på hvor de kan ri. Jeg har dessuten en 13 år gammel fôrrytter som ikke rir alene, og jeg rir hver dag sjøl. Jeg har fire hester. Det er hobbyen og livet. Det er viktig at folk skjønner at jeg ikke har betalte turer i marka. Jeg driver et hestesenter, ikke et ridesenter, avslutter Fremo.