– 6 etasjer vil legge hele området i skyggen. De vil få sol bare midt på sommeren, sa en av de rundt 50 som hadde møtt opp for diskutere om arealplanen for Skaun og områdeplanen for Buvika på folkemøtet på Buvik kafé mandag kveld.

Buvika skal urbaniseres. Det skal bygges tett, og det skal bygges høyere for å utnytte arealene som tas til utbygging for å utnytte dyrebar dyrkajord som ofres. Det er kjernen i hvordan politikere og planleggere tenker når de legger planer helt fram til 2040 for hvordan Buvika og også Børsa skal bli

Sjøl om den ikke er tema for arealplanen, var saken om Tobbs planer om å bygge i 6 etasjer i Buvika en høyst aktuell sak under folkemøtet.

Plan- og miljøutvalget skal behandle den for andre gang allerede tirsdag. Rådmannen i Skaun går inn for å godkjenne Tobbs planer om å bygge et kombinert bolig- og forretningsbygg, til dels i 6 etasjer, på Sanna østre i Buvika.

Bygget kommer mellom rundkjøringa ved bensinstasjonen i nord og Krokuslia med nokså nybygde rekkehus i sør. Naboer i Krokuslia har klaga på på høyden på bygning øst i planområdet, og mener bygget vil bli for høyt og skyggelegge og ha innvirkning på utsikten for flere av eiendommene med gateadresse Langekra. Tobb har ikke kommet klagene i møte, men er åpen for at maksimal høyde kan reguleres til 4 etasjer i næringsbygg.

Plan- og miljøutvalgsleder Espen Tørset (SV) ville ikke forhåndsprosedere utfallet av saken mandag kveld. Men både han og ordfører Jon P. Husby (Sp) understreka at det ikke er hele bygget som skal være i 6 etasjer. Det er også gjort analyser av solforholda.

Les mer om planene for Buvika og folkemøtet i papiravisa/e-avisa onsdag

Det var godt oppmøte og stort engasjement under folkemøtet i Buvika mandag kveld. Foto: Marte Mona