Oti-sentret arrangerte lørdag en matfestival med lokale produsenter.

– Vi hadde lyst til å få mer fokus på kortreist mat, og hva distriktet har å tilby. Etter et besøk på Skjølberg Søndre, ble vi inspirert til å invitere flere med til en festival her på Oti, sier Marte Westrum Johansen, datter av senterleder Roy Johansen.

God stemning

Som sagt så gjort, og lørdag inntok ni produsenter både fra Orkdal og omkringliggende kommuner andreetasje på senteret.

– Vi synes det fungerer veldig bra med et slikt arrangement her. Det er god stemning og nysgjerrige folk, positivt både for produsenter og kunder, sier Marte.

Hun betegner arrangementet som en suksess, og ser slett ikke bort fra at noe slik kan gjentas.

Grønnsaker og poteter

Elin Østlund fra Skjølberg Søndre på Svorkmo var blant produsentene som deltok.

– Det er mange som er nysgjerrige på sorter og metoder. Det liker jeg å snakke om, sier hun, der hun sitter bak det bugnende grønnsaksbordet.

Østlund har begynt å levere grønnsaker til to restauranter i Trondheim, og håper på faste avtaler utover neste år. Da vil hun også starte opp med andeeggproduksjon.

Fra Meldal deltok Mina Isabelle Habosen (8) sammen med mamma og pappa med salg av lokalprodusert potet. Familien har kjørt gård i Meldal og startet opp med poteter i år. Responsen har allerede vært god, og de jobber med å utvide drifta med rugeggproduksjon.