Rindalingene pleier å ligge høyt på listene over giverglade kommuner under NRKs TV-aksjonen. Søndag er både de og de andre kommunene i distriktet klare for dugnad for NRKs TV-aksjon Vann forandrer alt.

ST har snakka med rindalsordfører Ola T. Heggem, som er leder for aksjonskomiteen i Rindal.

Hva er det som gjør at Rindal ligge r på givertoppen for TV-aksjonen blant våre kommuner hvert år?

– Jeg føler dugnadskulturen ligger litt i bunnen der. Vi har for mange år siden laga gode rutiner. Vi har delt opp bygda i roder og bruker de samme rodene hvert år, og vi velger ut rodeledere og bøssebærere.

Hvordan får dere folk til å stille opp for TV-aksjonen?

– Vi prøver å passe på at det ikke er de samme fra år til år. Det funker. Folk er dyktige til å stille opp med bøsser og for rodelederne, og folk er dyktige til å gi. Vi har vært heldige og flinke med organiseringa, men det er de som gir, som skaper resultatet.

Er rindalingene spesielt glad i å gi ?

– Når en ser på ser på statistikken tv-aksjonen, har vi vært det. Men jeg vil være forsiktig med å si noe generelt.

Hva er ambisjonene i år?

– Det har vi ikke tenkt så mye på, men det er å følge opp resultata vi har hatt før. Ambisjonen er å være med i toppen.

Har dere gjort noen spesielle ting?

– Vi har hengt oss på den nasjonale næringsaksjonen, og jeg oppfordrer næringslivet til å støtte opp om giverstafett.no. Jeg vil også berømme Øvre Rindal skole, som har hatt TV-aksjonskveld og samla inn 20 000 kroner. Det er fantastisk på en liten skole. All mulig ros.

Hva synes du om årets tema « Vann forandrer alt » ?

– Jeg berømmer TV-aksjonen for at de er med og åpner øynene våre. Det blir synliggjort gjennom historiene om alle damene som går og bærer vann. Det er noe en vanligvis tenker lite over, vi som bare tapper vann fra kranen. Det er ikke mange generasjoner siden damene bar vann i samfunnet vårt også. Vi glemmer fort.

Har du ei oppfordring før TV-aksjonen på søndag?

– Jeg oppfordrer til å gi så det svir. Dette er ei viktig sak. Vi kan, med vår økonomi, bidra til en betydelig bedre hverdag for de som er i andre enden av skalaen. Ta godt imot bøssebærerne, og husk at du må ha kontanter. Bøssebærerne har ikke betalingsautomater, sier Ola T. Heggem.