Det sier Siri Grøttjord, som stiller seg til disposisjon for topplassen på Ap-lista i Skaun og sikter mot ordførervervet.

– Jeg tar ikke noe for gitt, men hvis det er et ønske fra medlemmene, så har jeg sagt at jeg stiller meg villig, sier Siri Grøttjord. Hun er foreslått av Børsa og Viggja arbeiderlag. Grøttjord er klar for innsats etter to perioder som kommunestyrerepresentant, og i den siste perioden også som formannskapsmedlem.

Fått innblikk

– Jeg har fått mer og mer interesse for det. I løpet av perioden har jeg fått mye mer innblikk i alt som foregår rundt det politiske. Jeg synes det er artig og viktig, og så ser jeg at det dreier seg om mye mer enn politikk. Å være i møte med menneskene, innbyggerne, å være et ombudsmenneske. Jeg ser hvor viktig det er. Jeg har sett det på nært hold ved å sitte i formannskapet, og har lært mye av hvordan nåværende ordfører løser rollen sin, sier Grøttjord.

På tide med kvinne

Trass i at andre politikere kan være mer erfarne, ser hun mye hun kan tilføre.

– Det er på tide at det kommer en kvinnelig ordfører i Skaun. Jeg føler jeg er klar. Det har jeg ikke vært før. Jeg har sittet i to perioder, jeg hadde permisjon i ett og et halvt år. Det gjorde godt, og ga meg støtet slik at jeg er mer motivert til å fortsette. Jeg er veldig ydmyk, det er et stort, stort ansvar. Likevel kjenner jeg at jeg er klar for det.

Diplomati

– Ap er ikke i posisjon i dag, hvordan ser du for deg å komme i ordførerposisjon?

– Jeg tror det handler mye om diplomati og å snakke godt sammen, ikke nødvendigvis avskjære muligheter det første man gjør. Jeg tror vi kan gjøre et såpass godt valg at vi kan komme i en heldig situasjon, men uansett er vi avhengig av å samarbeide med noen. Da er det om å gjøre å ha en åpen dialog. Jeg tror det er av mine styrker, dialog og kommunikasjon, åpenhet.

Tre kandidater

Ifølge leder i nominasjonskomiteen, Knut Rimol, er nåværende gruppeleder for Ap, Lars Arne Pedersen, og tidligere ordfører Asbjørn Leraand også kandidater til å stå på topp. Grøttjord utfordrer dermed erfarne kandidater med lang fartstid.

Knut Rimol er også leder Børsa og Viggja arbeiderlag, som har foreslått Siri Grøttjord som ordførerkandidat.

– Jeg står bak vår kandidat. En kvinne på topp ville være en ny ting fra vår side. Hun har de rette kvalifikasjonene. Hun har vært med såpass lenge og har kjennskap til hvordan det foregår. Alle tre er gode kandidater, men fra Børsa og Viggja arbeiderlag står vi bak Siri, sier Rimol.

Innstilling snart

Han sier nominasjonskomiteen ikke er ferdig med prosessen ennå, men i slutten av november vil de ha innstillinga klar. Så langt har de hatt en god prosess, og det blir avstemning i komiteen som avgjør hvem de innstiller på topp. Men det er medlemmene i nominasjonsmøtet som har siste ordet i saken, understreker Rimol.

Med seg i nominasjonskomiteen har han: Birgit Frengstad (Skaun Ap), Espen Lien Pedersen (Buvik arbeiderlag), Ingrid Tørhaug-Skagseth (AUF) og Roar Stamnsve (Skaun arbeiderlag).

Usikkert

Det er imidlertid usikkert om dagens toppkandidat i Skaun Ap, Lars Arne Pedersen, vil stille opp om han ikke får topplassen på lista.

– Jeg har sagt at jeg stiller meg til disposisjon. Jeg har sagt at jeg godt kan tenke meg å være med en periode til, sier Pedersen, som er gruppeleder, kommunestyremedlem og formannskapsmedlem for Ap i Skaun.

– Er det kun topplassen som er aktuell for deg?

– Det er ikke unaturlig at jeg sikter etter topposisjonen i og med at jeg har hatt den et par ganger. Det blir opp til handteringa på nominasjonsmøtet om man får votum eller ikke. Avhengig av det må en trekke konklusjoner. Det kan godt være jeg tar til takke med 21.plassen, eller det kan være jeg ikke står på lista i det hele tatt hvis jeg ikke får 1. plassen. Det er fullt åpent, sier Pedersen.