Formannskapet i Skaun, som også er kommunal klagenemnd, var torsdag på befaring ved Kjølvassvegen. Det ble til dels ampert da alle parter i den betente hestestengselsaka i Buvika møttes.

De skulle se på hestestengsler og skilt med blant anna forbud mot ridning, som kommunen har pålagt fjerna med henvisning til friluftsloven. Grunneierne Inger og Harald Vik har klaga på pålegget om å fjerne hestestengslene, mens Kjølvatnet vassverk har klaga på pålegget om å fjerne skiltet. Begge parter var representert. Til stede var også hesteeier og grunneier Bente Fremo, som opprinnelig klaga på hestestengslene til kommunen, og hennes samboer Jørgen Marken.

Ordfører Jon P. Husby gjorde det på forhånd klart at det ikke skulle bli noen polemikk under befaringa, men, da grunneier Anders Garberg, som er leder i Moan-Sæteråsen veglag, tok ordet ble det tilløp til både diskusjon og nærkontakt. Se video.

Avviste klagene

Etterpå behandla klagenemnda begge klagene, og både klagen fra Inger og Harald Vik og fra Kjølvatnet vassverk ble enstemmig avvist. Det betyr klagesakene går videre til fylkesmannen som skal ta den endelige avgjørelsen. Det betyr også at kravet fra kommunen om at Inger og Harald Vik skal fjerne stengslene i form av nettinggjerde og nylontau innen 10. november fortsatt gjelder, det ble ikke gitt oppsettende virkning.

Les mer i papiravisa og e-avisa fredag