Vidar Andersen fra Hemne er ansatt som regiondirektør i Rema 1000 Trøndelag.

Vidar Andersen ble Rema 1000-kjøpmann 14. mai i 1998 da han åpnet butikk på Falksenteret i Hemne. Seinere bygde han ny butikk på Sagtomta. Andersen lyktes med å få høy omsetning og stor markedsandel i et relativt lite marked. Han utmerket seg raskt som en framtidsrettet og «annerledes» kjøpmann, selv om han holdt seg solid innenfor Rema-konseptet. Dette ble lagt merke til.

Skal lokalisere

For tre år siden ble han utviklingssjef, året etter ble han rektor ved Rema-skolen, og 1. januar 2016 tiltrer han som regionsjef.

– Jeg er fortsatt rektor ved Rema-skolen, med ansvar for talentutvikling og å rekruttere kjøpmenn til våre butikker, sier Andersen.

I mai neste år avslutter han rektorjobben, for så å gå gradvis over til regiondirektør. Han tar sikte på å ha bemannet regionskontoret før sommeren neste år.

– Vi vet ikke hvor kontoret blir lokalisert, men det blir ikke i Trondheim sentrum, så mye kan jeg si, sier han.

2,3 mrd i omsetning

Som regionssjef skal han være tilgjengelig for mellom 30 og 40 Rema-kjøpmenn i Sør- og Nord-Trøndelag.

– Regionskontoret skal være et godt verktøy for alle Rema-kjøpmennene i de to trøndelagsfylkene, på samme måte som snekkeren skal finne det verktøyet han har bruk for når han skal bygge et hus. Kjøpmennene, som er de viktigste aktørene for verdiskaping, vil omsette for ca 2,3 milliarder kroner, og det blir mitt ansvar å levere resultat til Rema Franchise Norge ut fra det, sier Andersen.

Fortsatt Hemne

Han poengterer at han fortsatt skal bo i Hemne, og vil som de siste åra være ukependler.