Natt til onsdag i forrige uke ble det gjort innbrudd i ti nye biler hos Orkdal Bil på Orkanger. Bilene stod inngjerdet utendørs. Tyvene stjal navigasjonsutstyret i bilene.

– I tillegg til selve skjermen, stjal de også styringsenheten i bilene, forteller Knut Bjørkli, daglig leder ved bilbedriften.

Tyveriet ble oppdaget da ansatte kom på jobb onsdag morgen. Det har vært innbrudd i én Volkswagen Touran, fire Skoda Octavia og fem Golf-er.

– Vi er svært interessert i om noen har sett parkerte biler i området denne natta. Trolig har de parkert et stykke unna, og gått eller blitt plukket opp etter tyveriet, sier Tor Kristian Haugan ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

Politiet går nå gjennom videoer fra området rundt Orkdal Bil samt ved andre knutepunkter i dalføret.

– Vi har så langt ikke noe gjennombrudd. Vi er interessert i tips fra publikum, sier han.

Bjørkli sier det er vanskelig å anslå hvor mye utstyret som forsvant er verdt. Men med reparasjon av rutene som er knust, vil kostnaden trolig beløpe seg til opp mot 20 000 kroner per bil.

– Dette var biler som kunder hadde ventet på i månedsvis. Nå blir leveringa dessverre forsinket, sier Bjørkli.

– Gjør dere tiltak for å hindre at dette skjer igjen?

– Vi skal oppgradere kameraene våre til HD-oppløsning, noe som gir enda klarere bilder. I tillegg skal vi montere et par ekstra overvåkningskameraer for å dekke området vårt bedre, svarer han.

To døgn før raidet i orkdal, opplevde Møller Bil i Ålesund akkurat det samme. Her ble 15 biler robbet for navigasjonsutstyr. Det var snakk om biler av merket Skoda og Volkswagen.

– Det er tydelig hva de var ute etter, fastslår Bjørkli.

Tyveri ved Orkdal Bil