Den nedlagte Prix-butikken i Buvika ble i august i år lagt ut for salg. Bygningene er null verdt, men den drøyt tre mål store tomta midt i Buvika ved sjøkanten kan vise seg å være verdifull.

Prisantydninga var satt til fire millioner kroner. Tomta er allerede godkjent (foreligger rammetillatelse) for åtte rekkehus.

Eiendommen er i dag regulert til boligformål, men var tidligere regulert som et kombibygg med næring/bolig.

Johan Ofstad i Heimdal Eiendomsmegling sier at de har mottatt bud. Dette er imidlertid ikke akseptert, så eieren har i stedet bestemt at bygningene skal rives.

– Han tror at tomta vil bli mer attraktiv når bygningene er fjernet og tomta planert. Da vil det heller ikke hefte usikkerhet rundt kostnader knyttet til riving for den nye eieren, sier han.

Tomta er eid av Fjæra Utbygging AS, som Ragnar Brevik står bak.

Tidlig i september ga Skaun kommune forhåndsvarsel til Brevik om at kommunen kan ta i bruk tvangsmulkt dersom huset ikke blir revet eller forsvarlig sikra.

Årsak: Prix-bygget har stått og forfalt i mange år, og det har også vært branntilløp der, seinest i mai i år.

– Problemet med sånne bygg som står og forfaller er sikkerheten, spesielt barn og unges sikkerhet. Det estetiske kommer i neste omgang, sa saksbehandler Marit Kviseth i Skaun kommune.

Nå er altså rivinga i gang. Og annonsen for tomta på finn.no er tatt vekk. Neste gang den kommer, er det kun ei planert tomt til salgs.