ORKDAL: Politiet er interessert i tips fra publikum etter at det mandag ble inngitt tips om en alvorlig voldssak fra lørdag kveld.

– Vi mottok tips fra en person som ikke var involvert i selve voldsutøvelsen. Vi har nå startet etterforsking, opplyser lensmann Elisabeth Eriksen ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

Flere ubesvarte spørsmål

Fornærmede i saken er en mann i begynnelsen av 30-åra bosatt i Orkdal. Han er nå innlagt på sykehus og er operert etter kraniebrudd, brudd i nesen og utslåtte tenner. Han greide å ta seg fram til egen bopel, men ble altså innlagt på sykehus etter å ha kontaktet lege.

– Vi kjenner ikke til hendelsesforløpet, men vi har grunn til å mistenke at mer enn én person står bak volden. Vi har to mulige mistenkte i saken, også de bosatt i Orkdal, sier Eriksen.

– Er det brukt slagvåpen?

– Det vet vi ikke.

– Har voldsutøvelsen pågått over tid?

– Det vet vi heller ikke så langt.

Ingen opplysningsplikt

– Kan det ende med tiltale om drapsforsøk?

– Det er for tidlig å si nå. Videre avhør i saken, og eventuelt legeerklæringer og rapport fra sakkyndige, vil gi oss nærmere svar.

Eriksen sier også at det er grunn til å tro at det er en relasjon mellom de involverte.

Kun vedkommende person som tipset politiet om saken er så langt avhørt. Denne personen har ikke vært vitne til selve hendelsen. Det ventes at flere blir tatt inn til avhør de nærmeste dagene.

– Vi skal også avhøre fornærmede når han er i stand til det. Trolig kan det skje onsdag, sier Eriksen.

– Hvorfor fikk ikke politiet melding om saken?

– Helsepersonell har ingen opplysningsplikt overfor politiet, de kan kun oppfordre fornærmede til å gjøre det.

Svært alvorlig

Eriksen sier dette er en svært alvorlig sak.

– Det er utøvd grov vold, og vi ser svært alvorlig på saken.