RINDAL: To menn i 40-åra bosatt utenfor STs nedslagsfelt må møte i Nordmøre tingrett, tiltalt for vold og trusler.

Farlig redskap

Det var i fjor vår de to tok seg inn i en leilighet i Rindal ved å sparke inn ytterdøra. Der slo de en mann som oppholdt seg med balltre og dyttet ham flere ganger i hodet med balltreet.

De er tiltalt etter paragrafene 228 og 232 i straffeloven, som omhandler bruk av farlig redskap under særdeles skjerpende omstendigheter, både ved at volden skjedde uprovosert og ble begått av flere i fellesskap.

Alvorlige knivtrusler

De truet også fornærmede ved å legge en kniv inntil halsen hans, de hogg med kniven i bordet og truet med å kappe både fingre og føtter av ham.

Til fornærmede har de to uttalt, at hvis han varslet faren sin, ville han (faren) også bli knivstukket, og dersom han varslet politiet skulle det bli enda verre.

Ifølge tiltalen, utferdiget av Politimesteren i Nordmøre og Romsdal, var truslene egnet til å framkalle alvorlig frykt.

Skulle slås bevisstløs

En annen tiltalebeslutning, datert samme dag som for de to mennene, omhandler også trusler. Her er en ung kvinne i slutten av tenåra, også hun bosatt utenfor STs nedslagsfelt, tiltalt for å ha truet rindalskvinnen som eier leiligheten der mannen ble slått med balltre.

Trusselen gikk ut på at kvinnen ved flere anledninger i det aktuelle tidsrommet ble truet av tiltalte med at hun skulle få besøk, og at tiltalte hadde skaffet folk som skulle slå henne bevisstløs. Også dette en trussel egnet til å fremkalle alvorlig frykt.

En sammenheng

Det framgår ikke av tiltalebeslutningene om det er en sammenheng mellom disse sakene.