Kommunestyrerepresentant Øystein Wiggen er spurt om å bli ordførerkandidat for Skaun Sp ettersom nåværende ordfører Jon P. Husby har sagt nei til gjenvalg. Wiggen har ikke bestemt seg for om han skal stille opp, og ser blant anna på jobbsituasjonen når han skal gi nominasjonskomiteen et svar.

Men Wiggens egen søster, SV-avhopper, Mildrid Wiggen Gimseng har signalisert at hun vil stå på Sp-lista, og vil også bli vurdert som ordførerkandidat av valgkomiteen i Skaun Sp.

– Mildrid er definitivt også aktuell som ordførerkandidat, sier Øystein Wiggen, men han vil ikke kalle det noe familieoppgjør om topplassen på Sp-lista.

– Hvem foretrekker du?

– Jeg foretrekker Mildrid? Hun er engasjert, kunnskapsrik og legger mye følelser i det.

– Men dere kan være rivaler?

– Jeg har ikke noe personlig om at jeg må bli ordførerkandidat. Det kan også hende det er på tide med en kvinnelig ordfører i Skaun, sier Wiggen.

Spesielt

– Din egen bror lanserer deg som ordførerkandidat?

– Det var spesielt. Uventa. Det var skikkelig hyggelig. Det kommer litt brått på meg. Jeg har sagt at jeg godt kan være med å stå på liste, sier Mildrid Wiggen Gimseng.

Hun meldte seg i fjor høst ut av SV, og er nå partiløs i kommunestyre og formannskap. Hun vil tilbake til Senterpartiet der hun opprinnelig kom fra.

– Men er du aktuell som ordførerkandidat?

– Jeg synes det høres veldig spennende ut. Men det er ikke broren min og jeg som bestemmer det. Det er nominasjonsmøtet, og det er innbyggerne som skal stemme. Jeg må tenke litt på det, men det høres spennende ut, sier Gimseng, som for øvrig sier at hennes ordførerkandidat er Jon P. Husby. Hun synes det er vemodig at han har sagt han skal slutte.

De to kommer fra en politisk engasjert familie. Mildrid W. Gimsengs datter Astrid Gimseng er også Sp-representant i Skaun. Og Mildrid og Øysteins søster, Sigrun Wiggen Prestbakmo er ordfører i Salangen i Troms, og hun tok over vervet etter sin egen ektemann i 2014.