Søndag morgen gikk mulla Krekar ut av Kongsvinger fengsel som en fri mann, men allerede på tirsdag skal han møte i retten sammen med sin advokat Brynjar Meling, hvor vedtaket om tvangsflytting til Kyrksæterøra er tema.

Sendte begjæring

Det var tirsdag i forrige uke at nyheten sprakk om at mulla Krekar skal tvangsflyttes til Kyrksæterøra. Torsdag sendte advokat Brynjar Meling en begjæring til Oslo tingrett, hvor han ba Oslo politidistrikts vedtak om at Krekar skal tvangbosettes på Kyrksæterøra om å bli opphevet. Meling mener tvangsflytting til Kyrksæterøra, med tilhørende meldeplikt og forbud mot å krysse kommunegrensen, er et uforholdsmessig inngrep i Krekars liv. Han avviser også både gyldigheten av vedtaket og saksbehandlingen som ligger til grunn for det. Tirsdag settes det av en hel dag i rette for å behandle saken.

– Vi har fått beskjed om at saken starter tirsdag. Vi ser fram til en rettslig behandling av saken, og det er satt av en hel dag til saken, sier Meling til TV 2.

Ifølge Oslo-politiet er saken så omfattende at det ville ta tid å behandle den. De mente det var lite hensiktsmessig å sende Krekar til Kyrksæterøra før saken igjen hadde vært oppe i retten.

Krekar i retten

Ifølge advokat Meling vil Krekar selv møte opp i retten for å fremme sitt syn i saken.

Om Krekar sendes til Kyrksæterøra skal han plasseres ved Jarlen asylmottak.