SNILLFJORD: SAE Vind AS har bestemt seg for å gå videre med to av tre vindkraftprosjekt i Snillfjord. Det bekrefter seniorrådgiver Knut A. Mollestad overfor ST.

Beslutningen ble tatt en av de siste dagene. I dag (onsdag) og tirsdag ble grunneiere og Snillfjord kommune orientert.

– Dette betyr at vindkraftutbygging nå rykker et skritt nærmere?

– Investeringsbeslutningen blir tatt i juni, så den beslutningen vi har tatt nå er bare en naturlig del av prosessen, sier Mollestad.

Investerer for ca 3,5 mrd.

Det prosjektet som nå er tatt ut av planene, er Svarthammaren. Årsaken er for dårlige vindforhold.

Dette betyr en reduksjon med en tredjedel i prosjektet.

– Vi hadde konsesjon på 450 MW. De to prosjektene vi nå går videre med; Geitfjellet og Remmafjellet, der vi har overtatt konsesjonen fra Zephyr på det sistnevnte, er på til sammen 300 MW. Det betyr igjen at vi snakker om i underkant av 100 vindturbiner, forteller Mollestad.

Selv om prosjektet er redusert, vil det bli en betydelig investering.

– Det er umulig å si eksakt, men avhengig av flere ting, snakker vi om investeringer for i underkant av 3,5 milliarder kroner, sier han.

Ingen formalitet

– Hva skjer nå fram mot investeringsbeslutningen?

– Vi detaljprosjekterer veisystemer og hvor turbinene skal plasseres, for på den måten å ha et grunnlag for investeringsbeslutningen.

– Er denne beslutningen nesten som en formalitet å regne?

– Det vil være å overdrive. Ingenting er helt avgjort før denne beslutningen er tatt.

Godt synlig

Tidlig i 2016 tar SAE Vind AS sikte på å starte veibygging. Deretter blir det en gradvis opptrapping. Turbinene er beregnet å ankomme våren 2018.

– Vi vil selvsagt bli en godt synlig aktør i Snillfjord, men vi skal ha et skikkelig forhold til lokalsamfunnet, sier Knut A. Mollestad.

Positiv ordfører

For Snillfjord kommune vil utbygginga utgjøre betydelige beløp i eiendomsskatt. Ordfører Anders Krokstad ønsker imidlertid ikke å spekulere i tall.

– Det er for mange usikkerheter til at jeg tør å begi meg inn på det, men vi snakker om store beløp, sier Krokstad.

– Din kommentar til orientering kommunen har fått om at prosjektet er ett skritt videre?

– Jeg ser positivt på at det jobbes videre med Remmafjellet og Geitfjellet, og ei sannsynlig investeringsbeslutning i juni.