En bil full av rindalinger i 20-åra ble lørdag stoppa på Sandmoen etter at de hadde tent på og hiva ut fyrverkeri i Mannsfjelltunnelen og Brekktunnelen på E39 gjennom Skaun.

Politiet fikk melding fra en sjåfør som lå bak rindalingene gjennom tunnelene klokka 13.04. Sjåføren så lysglimtene da det smalt fra fyrverkeriet inni tunnelene. Politiet fikk kontroll på bilen i Klettkrysset, og stoppa ekvipasjen på Sandmoen klokka 13.12.

Det var fem personer, to kvinner og tre menn i bilen, som kom fra Rindal. De var alle i tjueåra, og sjåføren var ei kvinne fra Surnadal.

En person i bilen har erkjent å ha kasta ut fyrverkeriet. Og de ble ifølge politiets twitter-konto kraftig formant. Det viste seg at de fortsatt hadde mer fyrverkeri i bilen.

– Politiet tok beslag i det som ikke var påtent. De fikk muntlig pålegg om at dette ikke bør gjenta seg. Det er loggført, så hvis det skjer igjen, blir det anmeldelse på forholdet. De har fått en mulighet, sier operasjonsleder Bjørn Handegard ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Han sier det ikke er kommet meldinger om at fyrverkeriskytinga har ført til farlige situasjoner. Det er heller ikke mistanke om promillekjøring.

Brekktunnelen