– Det første året har vært både morsomt, spennende og tøft. At vi har kommet oss gjennom det, gir meg motivasjon og stor tro på at vi skal komme oss gjennom år to, også, sier daglig leder ved Frøken Fisk, Linda Gitlesen.

Det er lett å se at også kundene setter pris på butikken. Therese Lium jobber ved Specsavers på Oti, og tar ofte turen innom Frøken Fisk.

– Det er bare alt for fort gjort å gå hit for å kjøpe lunsj. De har utrolig god mat. Linda har også gitt meg flere tips og oppskrifter til gode middagsretter, smiler Lium.

Frøken Fisk er en del matnettverket «Den gode maten». Det er gjennom dette nettverket de får inn mat fra diverse lokale matprodusenter, som de selger i butikken.

Flere av disse produsentene deltok på feiringa, ved å selge, vise frem og fortelle om produktene sine.

Bli kjent

Solhus gård, som selger varene sine gjennom Frøken Fisk, var en av disse.

– Å delta på noe sånt er helt nytt for meg. Det er litt skummelt, men også artig. Folk må få muligheten til å bli kjent med matprodusentene de handler av, smiler Eli Solhus.

Hun konstaterer fornøyd at interessen blant folk har vært god.

– Det kom mye folk bortom standen vår, med en gang vi åpna. Jeg har ikke stått her lenge enda, men har likevel vært nødt til å hente flere varer. Vi tok jo egentlig turen for å profilere oss. Alt salg blir bare en ekstra bonus, sier Solhus.