Det var ingenting å redde da fjøset på Fremstad i Agdenes kommune natt til fredag brant ned. Dette skjedde drøyt to mil fra Lensvik sentrum, i retning Værnes.

– Brannmannskapet er i ferd med å rydde opp utstyr på stedet nå, sier brannsjef i Agdenes kommune, Ole Edvard Meland til ST klokka 09 fredag formiddag.

Meldinga om brannen kom inn like etter klokka 22 torsdag kveld. Da brannvesen og politi ankom, var bygningen allerede overtent.

Det ble tidlig kjent at det ikke var dyr i fjøset. Bygningen ble kontrollert nedbrent.

Det var en periode fare for spredning til et par bolighus og en fritidseiendom.

– Gnistregnet for over nabobygningene, men vi klarte å hindre spredning, sier Meland, som forteller at brannmannskapet jobbet intenst i natt.

– Vi har vel nesten aldri hatt ut så mye folk noen gang. Vi var 21 man i full jobb på stedet, i tillegg til to brannbiler, to tankbiler, flere motorpumper og brannslanger, sier brannsjefen og roser mannskapet.

Klokka 02.45 fikk de kontroll på brannen, deretter drev de etterslokking. Én brannbil og én tankbil var fortsatt på brannstedet i morges.

– Vi skvettet på litt vann da også. Vi vil bli på stedet til politiet kommer i formiddag og sikrer åstedet for videre etterforskning, sier Meland.

Randi Fagerholt, etterforskningsleder ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor, sier det fortsatt er for tidlig å fastslå noen brannårsak.

– Vi har rutinemessig avhørt de to som bor på gården. En patrulje fra oss er på vei utover nå. Åstedet skal sperres av for tekniske undersøkelser. Det er mulig selve arbeidet i branntomta starter i helga eller først på mandag, sier hun.

– Så ingenting er kommet fram som kan si noe om en mulig brannårsak?

– Nei, svarer Fagerholt.

Ingen personer kom til skade i brannen.