Åge Værnes fra Gjølme var lørdag kveld på besøk hos dattera og svigersønnen på Svorkmo. I 23.30-tida oppdaget han en bil som stod i veibanen på fylkesvei 65 ved Grønningen camping med nødblinken på.

Værnes stoppet. Da forklarte sjåføren i den andre bilen at han hadde kjørt på et dyr.

– Jeg trodde først det var en mårhund, men det viste seg å være en fjellrev, sier han.

Tok med dyret

I og med at sjåføren skulle videre sørover, tok Værnes med seg dyret hjem. Han varslet rovviltkontakt Ingdal. Dyret ble deretter fraktet til Rovdata i Trondheim, hvor det blir tatt hånd om på rutinemessig måte.

En fjellrev på Svorkmo er ikke hverdagskost. Men Tord Bretten i SNO på Oppdal sier at det ikke er så sjelden som man kanskje tror.

– Det er registrert fjellrev både i Buvika, Trondheim og på andre sida av Trondheimsfjorden, sier han og tar forbehold om at dette er en fjellrev inntil Rovdata bekrefter det.

Fra Dovre?

Han forteller at dette dyret trolig kommer fra Snøhetta-området på Dovrefjell. De siste åra har det vært store ynglinger, noe som også gjør at de sprer seg mer, via lange vandringer.

– Har du og jeg fått gått i 14 dager, så hadde vi kommet langt vi også, sier Bretten og reduserer sensasjonaliteten i påkjørsla.