Klokka 19 tirsdag kveld er det ekstraordinært kommunestyremøte i Meldal. Kort fortalt har formannskapet foreslått å øke investeringstilskuddet til den planlagte fotballhallen på Storås fra 1,5 til 2,5 millioner kroner.

– 2,5 millioner kroner er mye penger for Meldal kommune. Men en må også tenke på at det tilskuddet utløser nesten 16 millioner kroner i eksterne midler, fra lokalt næringsliv, lag/foreninger, enkeltpersoner og statlige spillemidler, sier ordfører Are Hilstad noen timer før kommunestyremøtet.

Hallgruppa som har jobbet med prosjektet på Heggøya har presisert at skal man realisere en hall, må finansieringa avklares før 15. april 2015.

Det har manglet 1,9 millioner kroner for å fullfinansiere hallen. Meldal Sparebank har sagt ja til å bidra med 900 000 kroner. Til sammen har de da støttet prosjektet med 1,8 millioner kroner, det største enkeltbidraget i bankens historie.

Kommunen tar den siste millionen. Det blir «banket» gjennom på møtet i kveld.

– Hvis man har mulighet til å realisere et prosjekt på over 18 millioner kroner, så skal kommunen ha gode grunner for å ikke bidra med et par av dem. Med det mindreforbruket vi hadde på drifta i 2014 så får vi heldigvis fylt på fondene litt igjen når vi skal godkjenne regnskapet. Sånn sett har vi råd til dette, sier ordføreren.

I forkant av denne saken har det vært viktig for Hilstad å få avklart hvor høyt prioritert dette prosjektet er i idretten i Meldal.

– Jeg satte som en klar betingelse for å kunne behandle en søknad om økt tilskudd, at idrettsrådet kunne tilrå en særskilt behandling av dette prosjektet. I idrettsrådet deltar alle idrettslag, og den forankringen er helt avgjørende når kommunestyret i kveld skal behandle saken, sier han.

Hallen er organisert som et AS. Det er ikke avgjort hvilken form bidraget fra kommunen skal ha (tilskudd eller eierandel).

Planen var at fotballhallen på Storås skulle finansieres ved hjelp av et interkommunalt samarbeid med Rennebu.

Et samarbeid med idrettslaget og kommunen i Rennebu ville utløst 1,9 millioner kroner i tilskudd, i form av bidrag fra tiltredende kommune og økte spillemidler. Men slik ble det ikke.